Vi driver Grönhetsrådet

Grönhetsrådets styrelse består av

Brita Montonen

Brita är arkitekt och trädgårdsdesigner. Sedan 2010 driver hon eget kontor och planerar hus och trädgårdar för privatpersoner och Bostadsrättsföreningar. Brita har även ett stort intresse av stadsbyggnadsfrågor och miljövänliga lösningar i byggbranschen. Som medlem i Grönhetsrådet hoppas hon kunna göra offentliga miljöer grönare och trivsammare för alla. 

Anette Blåberg

Anette driver företaget Good Garden AB tillsammans med sin syster Tina. Good Garden startades 2012 och har specialiserat sig på att utforma och implementera hälsosamma offentliga utemiljöer vid äldreboenden, skolor och företag. Är också en av grundarna till gruppen Odla Lärandet som designar lustfyllda gröna utemiljöer för skola och förskola. Som medlem i Grönhetsrådet vill hon inspirera till ett grönare hälsosammare samhälle.

Tina Blåberg
Tina driver företaget Good Garden AB tillsammans med sin syster Anette. Good Garden startades 2012 och har specialiserat sig på att utforma och implementera hälsosamma offentliga utemiljöer vid äldreboenden, skolor och företag. Är också en av grundarna till gruppen Odla Lärandet som designar lustfyllda gröna utemiljöer för skola och förskola. Genom Grönhetsrådet vill Tina lyfta grönskans betydelse för att stärka livskvaliteten och välmåendet i våra städer och tätorter.

Magnus Schön

Magnus Schön är arkitekt, landskapsarkitekt och hållbarhetsansvarig på Kod Arkitekter och jobbar till vardags med att öka resiliens och motståndskraft i våra städer genom naturbaserade lösningar. Magnus hoppas att Grönhetsrådet kan bli en lika stark remissinstans i stadsbyggnadsfrågor som Skönhetsrådet i Stockholm.

Lotta Näslund

Lotta Näslund är projektledare med erfarenheter från att jobba med evenemang, sponsorsamarbeten, marknadsföring, styrelsearbete mm. Lotta sitter också i styrelsen i Trädgård på spåret, en av de första  stadsodlingarna, som startade 2012 på Södermalm i Stockholm. Genom Grönhetsrådet är jag en del av en kraft, som vill vara med och påverka så att våra stadsmiljöer får vara gröna.

Ulrika Flodin Furås

Ulrika Flodin Furås
Ulrika är trädgårdsjournalist och författare. Sedan 2008 är hon chefredaktör för Koloniträdgårdsförbundets tidning Koloniträdgården. Ulrika arbetar också med trädgårdar, bland annat sköter hon om och utvecklar odlingen på Naturhistoriska Riksmuseet och Vasamuseets renässansträdgård. Hon driver också Gatsmart som designar gröna rum i staden. Genom Grönhetsrådet vill Ulrika flytta upp frågan om stadens grönska högst upp på agendan.

Grönhetsrådet
Grönhetrådet på möte i januari. Från höger Ulrika Flodin Furås, Lotta Näslund, Brita Montonen, Tina Blåberg och Anette Blåberg. Viveka Hiort af Ornäs och Magnus Schön saknas på bilden.

För grönare städer.

Användbara länkar

Contact

© 2023 Grönhetsrådet